Örebro Föreningsråd

Vi bygger broar mellan föreningar

Föreningsrådet, är en paraplyorganisation för föreningslivet i Örebro kommun och har idag drygt 225 medlemsföreningar

Nyhet! Nu erbjuder vi mentorskap

Stöd till föreningar – erbjudande om mentorskap: Örebro Föreningsråd kan erbjuda ett mentorsstöd till föreningar i form av ett basprogram eller ett
anpassat upplägg efter behoven. Ni kan läsa mer och anmäla här:
Mentorskap pappersformulär, eller Mentorskap digitalt formulär

Årets Förening 2022

ÖREBRO SK HANDBOLL – HERR

Örebro Föreningsråd har utsett Örebro SK Handboll-Herr till årets förening 2022, vilket firades med stipendium, diplom och fana vid nationaldagsfirandet i Stadsparken 6/6.
Motiveringen är att ÖSK Handboll herr tar ett samhällsansvar för grupper som inte har samma möjligheter att idrotta som andra. De arbetar för integration mellan stadsdelarna och för att skapa möjlighet för personer med rörelsenedsättning och med intellektuell funktionsnedsättning att få uppleva rörelseglädje och social gemenskap.
De verkar också för att föreningens medlemmar ska öka sin förståelse och sin kunskap kring funktionsnedsättningar.
Det tycker Örebro Föreningsråd är värt att uppmärksamma!
Stort grattis till ÖREBRO SK HANDBOLL – HERR

Årets Ledare 2022